Nye årganger fra Israel

Vinene fra Recanati og Tzora er tilbake i hyllene

Interessen for viner fra Israel øker – stadig flere oppdager det unike krysningspunktet der eldgamle tradisjoner møter moderne vinmaking.

Bibelen forteller at Kanaan’s land fløt over av melk og honning; men en av de fremste skattene var vindruene; som vist i dette maleriet av James Jacques Joseph Tissot (ca. 1896-1902).

Vi ser en økt fokus og etterspørsel etter viner fra Libanon og Israel som begge har sine historiske røtter i det gamle Kanaan. Et av verdens eldste vinområder er i ferd med å finne tilbake til sin identitet.

I 2019 økte salget av Israelsk vin kraftig, og det har nå kommet inn nye årganger av utsolgte viner fra 2 ledende produsenter; Recanati og Tzora. De er nå tilgjengelig for bestilling i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Se nedenfor for alle tilgjengelige viner fra disse to produsentene.