Hush Heath: Elegante, mineralske viner fra Kent i Sør-England

Hush Heath er en av Englands ledende vinprodusenter. Vinserien Balfour er kjent for sin rene, friske og presise stil – klare farger, distinkt duft av frukt og en herlig balanse med den karakteristiske engelske syrligheten.

Balfour er en serie viner med eleganse, balanse og personlighet. I Norge lanseres 2 viner i basisutvalget i Mai; Balfour Leslie’s Reserve Brut og Balfour Luke’s Pinot Noir. I tillegg finnes Balfour Brut Rose 2013, Balfour Springfield Chardonnay og Balfour Liberty’s Bacchus – laget på Englands egen drue: Bacchus – i bestillingsutvalget.

Jordsmonnet er, som i store deler av Sør-England, preget av Kimmeridgian kalkstein, svært lik den man finner i Champagne og Chablis. Dette er ideelt for vindyrking og spesielt musserende viner; der England har markert seg de siste årene med viner i verdensklasse.

Balfour vinene har gjort seg bemerket i blindsmakinger der juryen ikke klarte å skille de engelske vinene fra Champagne, og ofte ranket engelsk musserende høyere på listen en sine mer berømte franske bobler. Balfour var bl.a. offisiell musserende for OL i London i 2012 og ble servert til bryllupet til Kate og William i 2011.