Pinot Noir fra Alsace

Fernand Engel’s Pinot Noir Tradition 2021 ble lansert i Vinmonopolets kategori 3 i Mars 2023 og årgangen skifter nå til 2022.

En fransk Pinot Noir til kr 219,- er et knallkjøp, og Engel viser at klima-endringene kan bety at Alsace blir et fremtidige høysete for kvalitetsviner fra den populære druen.

 

Fernand Engel Pinot Noir Tradition 2022

-En fyldig og mørk Pinot Noir som gjerne kan tilbringe 6-8 år i kjelleren.
Saftig preg av modne røde og mørke bær, hint av krydder, jord, urter og anis.
Behagelige tanniner og god lengde.
Server gjerne til grillmat, svin, kalv eller fisk.

Varenummer 15451501

Kr 219

Les mer på Vinmonopolet

 

Domaine Fernand Engel ligger nydelig plassert i en åsside nær byen Rorschwihr i Alsace, og har vært i familien i fire generasjoner. Siden midten av 90-tallet har all produksjon vært sertifisert økologisk, og familiens dedikerte arbeid har gitt svært gode resultater, nå under ledelse av Xavier Baril og kona Sandrine (f. Engel).

Totalt har Fernand Engels beplantet 45 hektar med vindruer spredt ut over 150 vinmarksplotter i syv omkringliggende landsbyer. Det produseres vin på alle de syv tillatte druene i området; Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Noir, Sylvaner og Muscat d’Alsace. Jorsmonnet er typisk for Alsace og bringer frem de ulike druenes karakteristikker.

Vingården har vært sertifisert økologisk siden 1997 og jobber etter tydelig biodynamiske prinsipper. Resultatet er rene viner med tydelig adresse og høy kvalitet!

Les om flere av deres viner på vår nettside