Det er nå skalldyrene er på sitt beste og Skye’s Chardonnay er i basisutvalget

Blåskjell smaker av sjø, men har også en jordlig karakter som kan minne om nøtt eller sopp. Det vi tilsetter i kjelen hvor vi damper blåskjellene, gir ekstra aromadimensjoner.

Det er nå på vinteren at reker og blåskjell er som best.

Når havet er kaldt blir skalldyrenes levevilkår optimale slik at de kan bygge seg opp og være klar for gytesesongen. Dette fører til smak og konsistens av en høy kvalitet og stor glede for oss ved måltidet.

Tilberedningstips kommer nedenfor.

 

 

 

 

Det er en stor glede for oss å fortelle at Balfour Skye`s Chardonnay 2022 ble å finne på hylla i Vinmonopolet fra 10.januar.

Skye’s Chardonnay har i likhet med Luke’s  Pinot Noir og Liberty’s Bacchus fått nytt design på etiketten og ny flaske.

2022 årgangen

Denne årgangen av viner fra Kent er beskrevet som den beste noensinne.
Balfour Skye`s Chardonnay  er laget av druer fra vinmarkene Middle Strackney Wood og Old Eight Acre som er de varmeste vinmarkene beplantet med burgundsk  Chardonnay på vingården.

Balfour Skye’s Chardonnay 2022
er ikke eiket, men har fått struktur gjennom malolaktisk fermentering og fått ligge i ståltank på gjærrester over tid, hvor den også har blitt behandlet med battonage.
( skånsom omrøring). Dette gir en fruktdreven hvitvin som passer godt til retter av fisk og skalldyr.

Lys strågul
Duft av sjø, timian, hvite blomster og gul frukt.
Fruktig inngang med sitrus i mellompartiet og frisk avslutning av lime, pepper og urter.
Chardonnay 100%
Alkoholprosent 12 %
Kr 289,90
Kat 5 Basisutvalget

Balfour Brut Rosè 2017
Pinot Noir 44%
Pinot Meunier 8%
Chardonnay 48%
Alkoholprosent 12%
Kr 579
Bestillingsutvalget

 

 

 

 

 

 

Passer godt i følge med hummer.
Duft av roser, nyper, eple og ingefær.
Frisk med hvit frukt, lime og hint av urter, lang avslutning.

 

 

 

 

 

 

Et nydelig følge til kamskjell og reker.
Frisk, lang og saftig, preg av sitrus, eple og urter, innslag av mineraler og kjeks. Kremet brus.

Balfour Leslie’s Reserve Brut

Pinot Noir 55%
Chardonnay 40%
Pinot Meunier 5%
Alkoholprosent 12%
Kr 397
Basisutvalget

Tips!  Du kan også lage en spicy variant av blåskjellene med litt chili og koriander samtidig som du bytter ut kremfløte med kokosmelk,  da får du en herlig kombinasjon sammen med Kontoret.

Kontoret Cremant d Alsace
Kontoret Cremant d’Alsace

Saftig og kremet, preg av modne epler og sitrus, innslag av nøtt, kjeks og urt. Pinot Noir 20%
Pinot Blanc 60%
Chardonnay 20%
Alkoholprosent 12,5%
Kr 389
Testutvalget , Tilgjengelig i de fleste butikker

 

Kremede blåskjell med timian

Du trenger

Et nett blåskjell ( 1kg)

sjalottløk

hvitløk

2 dl hvitvin

2 ts tørket timian

2 dl kremfløte

2 ss Olivenolje

1 lime

Skyll og rengjør blåskjellene under kaldt vann. Skjell som er skadet eller ikke lukker seg når du kakker, går i matavfallet.

Finhakk 2-3 hvitløksfedd ( antall etter smak) og et par sjalottløk. Ha det i en varm kjele sammen med olje og tørket timian og la det frese på lav varme til løken blir blank .

( Dersom du vil bruke hakket fersk timian tilsettes den helt til slutt før servering).

Sett opp varmen til maks. tilsett blåskjellene og vin, før du legger på lokk og lar de dampe i to-tre minutter. Skak litt på kjelen underveis, men ikke rør rundt.

Flytt blåskjellene med en hulløse over i en bolle. Skjell som ikke har åpnet seg går i matavfallet.

Tilsett kremfløte i kjelen og kok opp. Smak til med lime og pepper

( Blåskjellene tilfører en del salt, men du kan smake til med salt også om du foretrekker .) før du legger blåskjellene tilbake i kjelen og servèr sammen med fersk baguette eller pommes frites!